fbpx

Hvem kan sejle foruden vind? Åndedrættet som fundament for krop og sind. 6. september 2021.

Et praktisk, teoretisk og metodisk kursus om åndedrættet.
Åndedrættet spiller en helt afgørende rolle i vores liv. Op til 90 procent af din energi kommer fra ilt gennem dit åndedræt. Men mange af os ved ikke, hvordan vi trækker vejret godt. På denne kursusdag lærer du om åndedrættets funktion og opbygning.
Åndedrættet har en enorm påvirkning på vores fysiske og mentale velbefindende. Du lærer at bruge åndedrættet som metode til at fokusere din opmærksomhed og få ro i kroppen og sindet.
Gennem praktiske øvelser erfarer du, hvordan du kan trække vejret bedre, og hvordan du kan guide andre til samme formål.

INDHOLD
• Det naturlige åndedræt
• 3D åndedrættet
• Metoder til at sænke åndedrætsfrekvensen
• Lynkursus i åndedrættets anatomi & fysiologi
• Teori om åndedrættets kobling til de autonome nervesystem
• Teori om åndedrættet og vagusnerven
• Teori om Heart Rate Variability
• Trinvis guide til Heart Rate Variability- træning; et af CFTs vigtigste åndedrætsværktøjer.
• Anatomisk og metaforisk visualisering af åndedrættet

Underviser: HELGA HALKJÆR
Helga har en baggrund som yogalærer, fysiurgisk massør og cand.mag. med speciale i stemmetræning, åndedræt og afspænding. Hun har 15 års erfaring, som coach, foredragsholder og underviser med at få kropslige og mentale kompetencer til at blive en integreret del af menneskers liv.
Som co-founder i tech-virksomheden, Resilio, har hun været med til at udvikle en app, der træner mental trivsel. Resilio bygger på forskningsbaserede åndedrætsteknikker til stressforebyggelse og performancetræning. Heart Rate Variability Biofeedback er den gennemgående metode. Med en iPhones kamera kan telefonen visualisere brugerens hjerterytme, der forandres i samspillet med en langsomt vejrtrækningspace. Appens podcast-formater tager brugeren i hånden i læren om kroppens og hjernens design.
Helga har været ansat som underviser i rytmisk sang og sangpædagogik på Aarhus Universitet og undervist i tale, trivsel & selvledelse og yoga på Den Danske Scenekunstskole, Aarhus.
Derudover har hun som konsulent bl.a. samarbejdet med Ørsted, Beierholm, Roku, Kriminalforsorgen, Impact, HK, Dansk Sygeplejeråd, Aarhus Universitet og Ingeniørhøjskolen.
Hun har fulgt kurser hos Stig Åvall Severinsen, Heart Math, the Franklin Method og Wim Hof metoden.
www.helgahalkjaer.dk

Kursusansvarlig: Christina Schlander, center@kognitiv.dk

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.